koor

Het kinderkoor ÜkeHele, dat werd opgericht in september 2013, is stilaan geen onbekende meer. Sinds de start hebben ze immers al een paar optredens achter de rug, met telkens zeer fijne reacties van het publiek. Hun allereerste eigen groot concert, ‘Magie uit een doosje’, vond plaats in mei 2016.

ÜkeHele verwijst enerzijds naar de vandaag populaire kleine gitaar, de ukelele, zeg maar ‘het kind onder de gitaren’. De ‘He’ is dan weer een knipoog naar het Vlaams-Brabantse Hekelgem, de bakermat van het koor. Letterlijk vertaald betekent ukelele trouwens ‘rondspringende vlo’, perfect op het lijf van ÜkeHele geschreven dus, want ze beperken zich niet alleen tot zingen; bewegen is bij hen nooit veraf.

Ondertussen is het koor van oorspronkelijk 12 leden, uitgegroeid naar een groep van 34 enthousiaste zangers tussen 7 en 14 jaar. Het kinderkoor werd in 2017 uitgebreid naar kinder -en jeugdkoor ÜkeHele, wat dus goed nieuws is voor de +14-jarigen.

Zowel het kinderkoor als het jeugdkoor staan onder leiding van Mirella Ippolito en worden begeleid door Wim Bronselaer aan de piano. De repetities gaan wekelijks door op vrijdagavond in de muziekacademie August de Boeck te Hekelgem.

Ieder jaar staat er een repetitieweekend op de agenda en regelmatig komen er gastdirigenten en stemcoaches langs zoals Johannes Dewilde, Sander Le Roy, An Meeusen, Marc Van den Borre, Annick Desair, …. Daarnaast worden er ook een aantal andere activiteiten georganiseerd zoals de workshop ‘liedjes schrijven’ met singer/songwriter An-Sofie Noppe, de workshop bodypercussie met Steven Michielsen, sterzingen, repetitiedagen en zo veel meer.

ÜkeHele heeft een facebookpagina alsook een website waarop al hun muzikale avonturen te volgen zijn.

illustratie koor